Historie

Onze vereniging is op 15 oktober 1962 opgericht onder de naam: Haagse Basketball Vereniging The Jumpers.

In eerste instantie waren we een vereniging waarvan alleen leerlingen van het Johan de Witt Lyceum aan de Nieuwe Duinweg in Scheveningen lid konden worden. Een typische schoolvereniging dus. Daar de gymnastiekzaal niet al te groot was, werd er bij mooi weer zelfs buiten gespeeld.

Al snel werden we een ´open vereniging´, zodat iedereen lid kon worden. Dit gold echter nog niet voor dames. Zij kregen eerst in 1966 de mogelijkheid om lid te worden.

Na dus eerst buiten gespeeld te hebben, betrokken we in 1967 sporthal Lindoduin in Scheveningen. Een mooie sporthal, doch slechts voorzien van één basketballveld. In deze hal hebben we een gezellige tijd gehad, maar door de groei van het aantal leden, waren we in 1971 gedwongen te verhuizen naar sporthal Overbosch in de wijk Mariahoeve.

Hier zouden we de beschikking hebben over drie basketballvelden, een prima vooruitgang dus. Al deze jaren echter waren we bezig geweest een eigen ´home´ te verkrijgen. Dit was in sporthal Overbosch niet mogelijk en een andere oplossing diende zich ondanks hevige pogingen niet aan.

In 1978, tijdens een gesprek met ambtenaren van de Gemeente, kwam de bouw van een nieuwe sporthal aan de Schimmelweg in Den Haag, vlakbij Rijswijk, ter sprake. Dit was een uitgelezen kans voor onze vereniging, die we dan ook met beide handen hebben aangegrepen.

Vanaf het seizoen 1982-1983 worden onze thuiswedstrijden gespeeld in sporthal ‘t Zandje aan de Schimmelweg, waar we tevens over een eigen kantine “Jump Inn” beschikken.

Colored-vector-silhouette-of-basketball-player-with-ball